اسکن بادی

انواع اسکن بادی سیستم های ایمپلنت کره ای شامل اسکن بادی اورجینال فلزی و پیک از دنتانا همراه با دانلود لایبرری تری شیپ (3Shaope) و اگزوکد(Exocad) 

 

اسکن بادی scan body

ALIAS

SHINING 3D

MEDIT

AUDENTAL

BLZ DENTAL

PANDA

فهرست مطالب

اسکن بادی  ( Scan body implants ) بخشی  کاملاً تخصصی در حوزه دندانپزشکی دیجیتال است که پس از انجام جراحی (کاشت فیکسچر) به فیکسچر ایمپلنت متصل می‌شود. این قطعه به عنوان یک مرجع در طول فرآیند اسکن عمل می‌کند و به دندانپزشکان این اجازه را می‌دهد تا موقعیت و جهت دقیق ایمپلنت را در دهان بیمار ثبت کنند.

اسکن بادی یا اسکن اباتمنت، قطعه ای است که در قالبگیری به روش دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع کاربرد اسکن بادی همان کاربرد ایمپرشن کوپینگ است یعنی مشخص کردن محل قرار گیری فیکسچر در مدل فکی اما با این تفاوت که ایمپرشن کوپینگ در قالب گیری های سنتی با استفاده از مواد قالبگیری مورد استفاده قرار میگیرد اما اسکن بادی در قالب گیری های دیجیتال با استفاده از اسکنرهای سه بعدی .

اسکن بادی

انواع اسکن بادی از نظر جنس

اسکن بادی ها از نظر جنس به سه دسته تقسیم می شوند

  •  اسکن بادی های تمام فلزی
    این نوع از اسکن بادی ها معمولا دارای قیمت بالاتری بوده و عمر بالاتری نیز دارند. اسکن بادی های فلزی ممکن است سطح فلزی براق و یا پوشش سطحی مات داشته باشند که نوع دوم معمولا در کار با اسکنر داخل دهانی راحتی بیشتری دارند
  •  اسکن بادی های غیر فلزی
    جنس این نوع اسکن بادی ها معمولا پیک (Peek) بوده و تمامی بدنه اسکن بادی شامل هگز و بادی از این جنس هستند. البته جنس پیچ در این نوع اسکن بادی تیتانیوم و مشابه پیچ های اباتمنت است. معمولا این نوع قیمت پایینتری داشته اما به دلیل کانکشن غیرفلزی عمر کوتاهتری نیز دارند
  • اسکن بادی های هیبریدی
    این نوع اسکن بادی ها مزایای دو نوع قبلی را در خود جای دارند. به این صورت که قسمت کانکشن و پیچ آن دارای جنس تیتانیومی و قسمت بادی آن از جنس پیک طراحی و ساخته شده است

این نوع اسکن بادی در کنار عمر و کیفیت بالا معمولا قیمت مناسبی نیز داشته و بسیار محبوب هستند

در اکثر سیستم های ایمپلنتی اسکن بادی ها به طور مشترک برای اسکنر های داخل دهانی و اسکنر لابراتواری مورد استفاده قرار میگیرند. تعداد محدودی از سیستم ها نیز با ارائه دو نمونه مجزا از این قطعات برای کاربرد اسکن در داخل دهان و کاربرد اسکن در محیط لابراتوار محصول خود را تفکیک کرده اند.

کاربرد اسکن بادی‌

ثبت دقیق ایمپلنت:
وظیفه اصلی اسکن بادی‌ها ثبت موقعیت ایمپلنت با دقت بالا است؛ برای طراحی روکش‌ یا بریج‌ها. این امر حاشیه خطا را در کارهای ترمیمی به حداقل می‌رساند.

سهولت فرآیند کار:
اسکن بادی به طور قابل توجهی، روند ساخت پروتز به ویژه در روش قالب گیری‌ دیجیتالی به جای روش سنتی را، سرعت بخشیده است.

دندانپزشکان می‌توانند داده‌ها را به سرعت جمع‌آوری کرده و با ارسال مستقیم به لابراتوار، زمان ساخت روکش (رفت وآمدهای چند باره بیمار و ارسال نمونه توسط پیک به مطب-لابراتوار) را کاهش دهند.

گردش کار دیجیتالی پیشرفته:
استفاده از اسکن بادی‌ها گردش کار دیجیتالی شما را سرعت می‌بخشد؛ چراکه این محصولات به خوبی با فناوری‌های دیجیتالی عصر جدید (CAD/CAM) یکپارچه و هماهنگ عمل می‌کنند. استفاده از آنها علاوه بر طراحی کارآمد، ساخت ترمیم‌های دندانی سفارشی (روکش یا بریج‌ها)، نهایتاً خروجی با کیفیت‌تری را تضمین می‌کنند.

بهبود آسایش بیمار:
استفاده از اسکن دیجیتال نیاز به مواد قالب گیری را کاهش می‌دهد که این امر قطعاً با رضایت و خرسندی بیماران نیز همراه خواهد بود. (عدم استفاده از واش و پوتی)

تسهیل موارد پیچیده:
در کیس‌هایی که به ایمپلنت‌های متعدد یا زوایای خاص نیاز دارند (مانند نمونه‌های بی‌دندانی کامل در فک بالا و پایین) استفاده از اسکن بادی، داده‌های دقیق‌تری را در اختیارتان قرار می‌دهد. که این امر به خروجی بهتر برنامه ریزی ترمیم‌های پیچیده، مانند قوس کامل فکی، کمک شایانی می‌کند.

ادغام با سایر فناوری‌ها:
اسکن بادی‌ها را می‌توان همراه با تکنیک‌های مختلف تصویربرداری، از جمله توموگرافی کامپیوتری با پرتو مخروطی (CBCT)، برای برنامه ریزی و تسهیل روند جراحی ایمپلنت استفاده کرد.

در واقع می‌توان گفت اسکن بادی‌ها همان کار ایمپرشن‌ها {مشخص کردن زاویه فیکسچر} را در دنیای دیجیتال انجام می‌دهند که یک گام مهم رو به جلو در حوزه دندانپزشکی دیجیتال محسوب می‌شوند؛ که سبب افزایش دقت، کارایی و تجربه بهتر بیماران نیز شده است.

اسکن بادی کامپتیبل

اسکن بادی ها نیز مانند اکثر قطعات قالبگیری و موقتی ایمپلنت در صورت کامپتیبل بودن با سیستم های ایمپلنت دیگر می تواند برای آن ها مورد استفاده قرار گیرد

لایبرری در اسکن بادی

لایبرری اسکن بادی در واقع مدل سه بعدی آن است که به نرم افزار های طراحی اجازه میدهد موقعیت دقیق قرار گیری آن در فایل اسکن سه بعدی فک را تشخیص دهد. بدون استفاده از لایبرری هر اسکن بادی استفاده از آن ممکن نمی باشد. در سایت دنتانا در صفحه محصول هر اسکن بادی فایل لایبرری آن برای نرم افزار اگزوکد و نرم افزار تری شیپ قابل دانلود است.